Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, vineri, că cei doi britanici, Aiden Aslin şi Shaun Pinner, şi marocanul Brahim Saadoun condamnaţi la moarte joi în Republica Populară Doneţk au comis crime pe teritoriul statului autoproclamat Doneţk care încearcă să se separe de Ucraina. Astfel, procesele se desfăşoară ”în baza legislaţiei” din teritoriul separatist, a afirmat şeful diplomaţiei ruse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă, procesele pe care le-aţi menţionat se desfăşoară în baza legislaţiei Republicii Populare Doneţk, deoarece crimele în cauză au fost comise pe teritoriul RDP”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse.

Republica Populară Doneţk, unde forţele separatiste au început o campanie militară de separare de Ucraina cu sprijinul Moscovei în 2014, este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei.

Dintre statele membre ale Naţiunilor Unite, doar Rusia recunoaşte întreaga provincie ucraineană Doneţk, din care o mare parte rămâne sub control ucrainean, drept Republica Populară Doneţk independentă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.