"Poziţia dictatorială" a Occidentului împotriva Rusiei accelerează dezvoltarea legăturilor economice ale Moscovei cu China, potrivit ministrului rus de Externe Sergei Lavrov, scrie dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova va depinde doar de ea însăşi şi pe acele state care "şi-au dovedit" încrederea, a spus Lavrov agenţiilor de presă de stat RIA şi TASS. 

"Dacă ei (Occidentul) vor să ofere ceva în ceea ce priveşte reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu", a spus Lavrov, potrivit unei transcriere apărute pe site-ul ministerului rus de externe, potrivit Reuters. 

Lavrov a spus că viitorul se află în regiunea Eurasia şi a numit India şi Iranul ca parteneri importanţi alături de China.

Rusia nu ar mai trebui să depindă de importurile occidentale, a spus el. 

"Trebuie să încetăm să fim dependenţi în vreun fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru asigurarea dezvoltării sectoarelor de importanţă critică pentru securitatea, economia sau sfera socială a patriei”, a spus el.

El a spus că Moscova "se va gândi serios" dacă trebuie să se reia relaţiile cu Occidentul.

UE, SUA şi ţările occidentale au impus sancţiuni Rusiei ca răspuns la invazia sa din Ucraina care a început în urmă cu trei luni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.