Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi alţi reprezentanţi ai delegaţiei sale au primit vize de la Statele Unite pentru a se duce la Adunarea Generală a ONU, la New York, anunţă marţi Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi (marţi), vize i-au fost acordate lui (Serghei) Lavrov şi unui anumit număr de persoane care-l însoţesc”, a declarat ministerul unor jurnalişti.

Moscova şi Washingtonul au purtat o adevărată bătălie diplomatică, timp de mai multe săptămâni, în acest subiect.

”Aşteptăm să se emită vize restului membrilor delegaţiei şi o rezolvare rapidă a problemelor logistice, având în vedere sancţiunile ilegale impuse de către Statele Unite” în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, anunţă diplomaţia rusă.

Dezbaterile Adunării Generale a ONU, o mare reuniune diplomatică mondială, urmează să aibă loc în perioada 20-26 septembrie, la New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.