Consilierul şi ginerele lui Donald trump Jared Kushner a anunţat aproximativ 100 de ambasadori că îşi va prezenta planul de pace în Orientul Mijlociu după Ramadan şi formarea noului Guvern israelian, potrivit unei surse informate de la Washington, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să căutăm cu toţii compromisuri rezonabile care să facă pacea realizabilă”, ar fi declarat el miercuri, invitându-şi interlocutorii la o ”deschidere de spirit”.

Ramadanul, care începe la 5 mai, se încheie la începutul lui iunie.

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu, a cărui coaliţie a obţinut o victorie în alegerile legislative de la 9 aprilie, ar putea să rămână în funcţie.

Jared Kushner a făcut aceste declaraţii la Blair House, reşedinţa invitaţilor preşedinţilor Statelor Unite, situată peste drum de Casa Albă, în cadrul unei serii de întâlniri organizate de către Departamentul de Stat.

Planul său are două părţi - o parte politică ce abordează puncte-cheie ale procesului de pace, precum statutul Ierusalimului, şi o parte economică în vederea stimulării dezvoltării teritoriilor palestiniene.

Este necunoscut dacă el recomandă să se înfiinţeze un stat palestinian.

În alocuţiunea sa, Jared Kushner a respins ideea potrivit căreia acest plan ar fi centrat pe partea economică.

Componenta politică este ”foarte detaliată”, a dat el asigurări, potrivit aceleieaşi surse.

”El a declarat că planul necesită concesii de ambele părţi, dar nu pune securitatea israelului în pericol. Acest lucru necesită ca întreaga lume să-l abordeze cu o anumite deschidere de spirit”, a adăugat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.