Austria urmează să relaxeze şi mai mult măsurile vizând să oprească răspândirea noului coronavirus şi să autorizeze - de la 15 mai - redeschiderea restaurantelor şi lăcaşurilor de cult, a anunţat marţi cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Austria a fost unul dintre primele state membre ale Uniunii Europene (UE) care a prezentat, la începutul lui aprilie, un plan de ieşire din izolare, în cadrul căruia a redeschis săptămâna trecută magazine cu o suprafaţă de până la 400 de metri pătraţi, magazine de bricolaj şi grădini publice.

La 1 mai urmează să fie redeschise saloanele de coafură, magazine cu suprafaţa mai mare şi centre comerciale.

În privinţa instituţiilor şcolare, Guvernul a anunţat o reluare a cursurilor la începutul lui mai în cazul claselor mari din ciclul secundar.

Kurz a anunţat marţi, în această conferinţă de presă, că celelalte instituţii şcolare urmează să fie redeschise treptat începând de la 15 mai.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.