Austria urmează să relaxeze şi mai mult măsurile vizând să oprească răspândirea noului coronavirus şi să autorizeze - de la 15 mai - redeschiderea restaurantelor şi lăcaşurilor de cult, a anunţat marţi cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Austria a fost unul dintre primele state membre ale Uniunii Europene (UE) care a prezentat, la începutul lui aprilie, un plan de ieşire din izolare, în cadrul căruia a redeschis săptămâna trecută magazine cu o suprafaţă de până la 400 de metri pătraţi, magazine de bricolaj şi grădini publice.

La 1 mai urmează să fie redeschise saloanele de coafură, magazine cu suprafaţa mai mare şi centre comerciale.

În privinţa instituţiilor şcolare, Guvernul a anunţat o reluare a cursurilor la începutul lui mai în cazul claselor mari din ciclul secundar.

Kurz a anunţat marţi, în această conferinţă de presă, că celelalte instituţii şcolare urmează să fie redeschise treptat începând de la 15 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.