Noile sancţiuni pe care Congresul american se pregăteşte să le impună Rusiei printr-un vot prevăzut marţi sunt ”contraproductive” şi ”dăunează” atât Moscovei, cât şi Washingtonului, a apreciat luni un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Continuarea politicii impunerii unor sancţiuni este ”contraproductivă şi dăunează intereselor ambelor noastre ţări, dar şi acelor ţări terţe cu care Rusia îşi menţine şi dezvoltă relaţiile bilaterale”, a declarat Peskov pentru presă.

Moscova continuă să considere sancţiunile drept o măsură ”extrem de negativă”, ”mai ales atunci când este vorba despre noi iniţiative care emană de la Congres”, a subliniat el.

Un acord de principiu a fost găsit în weekend în Congresul american, cu privire la adoptarea unor noi sancţiuni vizând Rusia, iar Casa Albă părea dispusă să susţină acest proiect.

Camera Reprezentanţilor urmează să supună marţi la vot o lege care sancţionează nu doar Rusia - din cauza presupusului rol în campania prezidenţială americană şi anexării Crimeei - ci şi Iranului şi Coreei de Nord, din cauza recentelor tiruri de rachete balistice.

Sancţiunile americane impuse Moscovei au fost denunţate aprig, de asemenea, de Berlin, care acuză Washingtonul de faptul că ar căuta să-şi favorizeze întreprinderile şi să pedepsească marile grupuri europene angajate în proiectul gazoductului Nord Stream 2.

Relaţiile ruso-americane se află la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece, din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite Rusiei, care esta acuzată de Kiev şi occidentali că îi susţine militar şi financiar pe rebelii proruşi în estul Ucrainei, o regiune devastată de un conflict sângeros din 2014 încoace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.