Kremlinul denunţă vineri drept ”inacceptabile” declaraţiile prin care preşedintele american Joe Biden l-a comparat pe omologul său rus Vladimir Putin cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi, într-o alucuţiune solemnă în Biroul Ovala, la Casa Albă, că mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi preşedintele rus Vladimir Putin vor să ”aneantizeze” democraţii.

Perioada actuală constituie un moment care poate fi periculos pe agenda internţaională, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Ameninţarea la adresa cetăţenilor ruşi va creşte în mod exponenţial imediat ce Israelul îşi va lansa ofensiva terestră cu obiectivul de  elimina Hamasul din Fâşia Gaza, a subliniat el.

Dmitri Peskov a refuzat să spună cine va reprezenta Rusia la un Summit al Păcii pe tema Războiului din Fâşia Gaza, la Cairo, sâmbătă.

El i-a trimis pe jurnalişti la Ministerul rus de Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.