Rusia ”nu se aşteaptă la schimbări” în mai bine în relaţia sa cu Regatul Unit, aflată la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece, după alegerea lui Liz Truss ca succesoare a lui Boris Johnson, dă asigurări un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă judecăm declaraţiile doamnei Truss pe care le-a făcut pe când încă era ministru al Afacerilor Externe (...), putem spune cu multă certitudine că nu trebuie să ne aşteptăm la schimbări în mai bine”, a declarat Dmitri Peskov, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Liz Truss este cunoscută prin linia sa dură faţă de Rusia, pe care o califică drept o ţară ”agresoare”, din cauza ofensivei ruse în Ucraina, lansată la 24 februarie.

Relaţiile Rusiei cu Occidentul se află, de la lansarea invaziei ruse a Ucrainei, o criză demnă de un nou Război Rece.

Ucraina a primit susţinerea capitalelor occidentale, inclusiv a Londrei, care constă în sprijin diplomatic şi livrări de armament, iar Occidentul a impus Moscovei sancţiuni fără precedent.

Ucraina era o prioritate a predecesorului său Boris Johnson, însă Liz Truss a anunţat că-şi va intensifica eforturile în vederea susţinerii Kievului.

”Vom continua să mergem mai departe li mai repede pentru a goni Rusia din toată Ucraina”, anunţa ea în aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.