Kremlinul se declară îngrijorat de ”persecutarea” fostului preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon - reţinut marţi pentru 72 de ore - însă admite că aceasta ţine de treburile interne ale Republicii Moldova, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând, aceasta este o problemă internă a Republicii Moldova. În al doilea rând, bineînţeles că suntem îngrijoraţi că astfel de practici şi persecuţii sunt folosite din nou împotriva celor care susţin dezvoltarea unor relaţii prietenoase, reciproc avantajoase cu Federaţia Rusă”, a afirmat Peskov, adăugând că autorităţile ruse speră şi ar vrea să fie sigure că toate drepturile legale ale lui dodon sunt respectate.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reţinut marţi pentru 72 de ore după ce la locuinţa sa, dar şi la sediul unei asociaţii conduse de acesta, au avut loc percheziţii într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea "Dosarul Sacoşa", deschis după apariţia unor imagini în care fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a dat lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinaţi achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor, relatează Deschide.md.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.