Kremlinul dezminte că se află la originea valului de atacuri cibernetice sofisticate care vizează servicii federale şi întreprinderi în Statele Unite şi denunţă acuzaţiile care vizează Rusia drept ”nefondate” şi”rusofobe”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile cibernetice ”nu au nimic a face cu noi, pentru că Rusia nu este implicată în aceste atacuri”, a declarat luni presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Toate acuzaţiile cu privire la oimplicare a Rusiei sunt absolut nefondate şi se înscriu în continuarea unei rusofobii oarbe pe care o constatăm la fiecare incident”, a adăugat el.

Secretarul în exercţiu de Stat american Mike Pence a arătat cu degetul Moscova, însă preşedintele în exerciţiu Donald Trump a minimalizat rolul Rusiei.

Potrivit grupului american de securitate informatică FireEye, el însuşi o victimă a unor atacuri cibernetice săptămâna trecută, guverne şi întreprinderi în domeniul consultanţei, tehnologiei şi energiei sunt ţinte ale atacului - încă din primăvara lui 2020 - în America de Nord, Europa, Asa şi Orientul Mijlociu.

În Statele Unite, atât departamentele Securităţii Interne (DHS), Trezoreriei şi Comerţului, cât şi mai multe agenţii federale au fost atacate, potrivit presei.

Hackerii au pătruns în sistemele informatice ale unor entităţi, cu ajutorul unei actualizări a unui program de supraveghere dezvoltat de întreprinderea SolarWinds, folosit de zeci de mii de întreprinderi şi administraţii în întreaga lume.

Presa americană arată cu degetul în aceste atacuri modul de opăerare al unui grup rusesc de hackeri aflat în subordinea serviciilor militare ruse de informaţii (GRU).

Rusia a fost acuzată în mai multe rânduri, în ultimii ani, de atacuri de amploare în lume.

Moscova a respins mereu aceste acuzaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.