Kremlinul a denunţat marţi NATO drept un ”produs al Războiului Rece” al cărui scop este ”confruntarea” cu Rusia şi a dat asigurări că nu vrea să se amestece în summitul Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii statelor membre NATO participă la acest summit cu Donald Trump miercuri şi joi, aşteptându-se la presiuni de către locatarul Casei Albe, care le cere să preia din povara financiară a Alianţei.

”Aceste diferende nu sunt treaba noastră. Relaţia noastră cu NATO este perfect cunoscută”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Această Alianţă este un produs al Războiului Rece şi al confruntării din acea epocă. Ea a fost formată în scopul şi în numele confruntării”, a denunţat el.

”Tot ceea ce face ea pe termen lung - să avanseze către frontierele noastre, să-şi dezvolte infrastructura militară către frontierele noastre - confirmă de fiecare dată esenţa acestei alianţe”, a insistat el.

Rusia păstrează, în pofida acestui lucru, ”contacte destul de modeste” cu NATO, a adăugat el.

Moscova consideră orice extindere a NATO la frontierele sale un semn de agresiune care o vizează şi o voinţă de a o încercui.

Ea acuză Alianţa Nord-Atlantică şi Statele Unite că o antrenează către o cursă ”frenetică” a înarmării şi că rupe ”echilibrul militar” în Europa după cpderea URSS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.