Kremlinul anunţă miercuri că nu va avea loc vreun ”nou val” de înrolări în armată, după ce o serie de oficiali regionali au semnalat că îşi intensifică eforturile în cadrul mobilizării în această săptămână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu va exista un nou val” de înrolări, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El le-a cerut jurnaliştilor, care l-au întrebat despre o eventuală nouă mobilizare, să-i întrebe personal pe guvernatori pentru a înţelege ce au vrut să spună.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că peste 200.000 de oameni au fost înrolaţi în primele săptămâni după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială a rezerviştilor în Războiul rus din Ucraina.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat atunci că 300.000 de oameni cu experienţă ămilitară anterioară sunt chemaţi să susţină efortul de război al Rusiei în Ucraina.

În decretul mobilizării semnat de către Vladimir Putin nu este perecizat niciun număr al celor mobilizaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.