Kremlinul acuză Ucraina de faptul că s-a retras din negocieri de pace, în martie, cu Rusia, ”din ordinul” Statelor Unite, în contextul în care ”un echilibru foarte, foarte dificil a fost atins” între Kiev şi Moscova atunci, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Textul era deja pregătit (...). Iar apoi, dintr-o dată, partea ucraineană a dispărut de pe radar. Ea a declarat că nu mai voia să continue negocierile”, a denunţat joi un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin a considerat ”evident” faptul că ”o asemenea respingere a unor acorduri deja convenite a avut loc din ordinul Washingtonului”, a adăugat el.

Rusia este ”pregăttă să-şi garanteze interesele la masa nehocierilor”, a declarat DmitrI Peskov.

”Noi vrem asta, dar în cazul de faţă vorbim despre o reticenţă totală din partea Ucrainei”, şi-a exprimat el regretul.

”Nu există niciun mesaj specific” în plus destinat preşedinţiei ucrainene, a subliniat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins pur şi simplu negocieri cu Moscova şi a denunţat o ”retorică pregătită” a lui Vladimir Putin.

El a fost şi mai categoric la sfârşitul lui seprtembrie, când a dat asigurări că Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin este preşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.