Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat vineri după-amiază că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a iniţiat niciodată o cursă de înarmare, după ce republicanul Donald Trump şi-a anunţat planurile de consolidare a arsenalului nuclear al Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Putin a apreciat că nu este nimic surprinzător şi consideră că este absolut normală declaraţia miliardarului republican privind consolidarea arsenalului nuclear al Statelor Unite.

Mai mult, liderul rus a considerat că această declaraţie este în concordanţă cu promisiunile pe care preşedintele-ales le-a făcut în campania electorală.

Putin a apreciat că forţele ruse sunt mai puternice decât ale oricărui alt potenţial agresor.

Republicanul Donald Trump a îndemnat ”să fie o cursă a înarmării”, răspunzând unei solicitări de a oferi clarificări despre mesaju în care a îndemnat la o extindere a capacităţilor nucleare ale Statelor Unite.

”Îi vom întrece în toate şi îi vom depăşi pe toţi”, a declarat Trump într-un interviu pentru MSNBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.