Liderul nord-coreean Kim Jong-un a primit o "scrisoare personală" de la preşedintele american Donald Trump, potrivit agenţiei de stat KCNA, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

KCNA a anunţat că şeful Coreei de Nord "a spus cu satisfacţie că are un conţinut excelent" după ce a citit-o. 

"Kim Jong-un a spus că se va gândi serios la conţinut" şi a apreciat "extraordinarul curaj al preşedintelui Trump", a adăugat KCNA. 

Casa Albă nu a răspuns solicitărilor imediate de a comenta informaţia. 

Biroul preşedintelui sud-coreean "evaluează schimburile de scrisori personale dintre liderii SUA şi Coreea de Nord pozitiv din perspectiva continuării negocierilor între Statele Unite şi Coreea de Nord", conform unui comunicat lansat sâmbătă. 

Aceasta nu este prima scrisoare misterioasă care este expediată între lideri. 

La începutul lunii, Trump le-a vorbit reporterilor despre o "frumoasă scrisoare" pe care a primit-o de la Kim Jong-un, prima de la întâlnirea din februarie, la Hanoi, care s-a încheiat fără un rezultat. 

"Am apreciat scrisoarea", a afirmat Donald Trump la acel moment. El nu a dezvăluit însă conţinutul acesteia. 

Dar scrisoarea nu avea substanţă şi nu conţinea niciun detaliu în privinţa unei căi de urmat pentru discuţiile despre denuclearizare blocate între cele două ţări, potrivit unei surse familiarizate cu conţinutul ei. 

Un oficial al administraţiei a descris scrisoarea drept "un cadou de aniversare". Ziua de naştere a lui Trump a fost în acea săptămână şi oficialul a declarat că liderul de la Phenian i-a urat preşedintelui SUA multă sănătate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.