Coreea de Nord a discutat despre noi măsuri vizând consolidarea "descurajării nucleare", în cursul unei reuniuni prezidate de liderul Kim Jong Un, a anunţat agenţia KCNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reuniune a reprezentat prima apariţie publică al lui Kim raportată de presa nord-coreeană de aproape trei săptămâni.

Ea intervine în contextul în care, conform unei informaţii din Washington Post, administraţia americană a discutat posibilitatea de a efectua un test nuclear, care ar fi primul efectuat de SUA din 1992.

În cursul unei reuniuni a Comisiei Militare centrale nord-coreene, sub preşedinţia lui Kim, au fost "prezentate noi măsuri vizând consolidarea descurajării nucleare militare a ţării", anunţă KCNA, conform presei internaţionale.

Agenţia evocă "măsuri cruciale", dar nu oferă mai multe detalii. KCNA subliniază că au avut loc discuţii şi despre "plasarea în stare de alertă a forţelor armate strategice".

KNCA nu precizează data la care a avut loc această întâlnire, dar subliniază că Kim Jong Un a emis un ordin forţelor armate la 23 mai.

Este prima apariţie publică al lui Kim anunţată de presa oficială după 20 de zile. Liderul nord-coreean a reapărut la începutul lunii mai, după o absenţă publică de trei săptămâni care a suscitat numeroase zvonuri legate de starea sa de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.