Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un explorează mijloace în vederea unei relansări a dialogului intercoreean şi unei lărgiri a relaţiilor diplomatice ale Phenianului în cea de a treia zi a Congresului Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK, unic), scrie presa oficială nord-coreeană vineri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest al 8-lea Congres al partidului unic nu a fost anunţat în prealabil şi are loc cu mai puţin de două săptămâni înaintea învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Kim Jong Un a abordat problema unei reaşezări a ”afacerilor sud-coreene” şi a stabilit obiecticul de a ”extinde şi dezvolta global relaţiile externe”, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

Dialogul intercoreean a avansat în urma unor summituri în 2018, însă s-a deteriorat ulterior, în contextul în care negocieri cu privire la o dezarmare nucleară a Coreei de Nord se află într-un punct mort.

Kim Jong Un s-a angajat miercuri, în prima zi a Congresului, la o consolidare şi mai mare a capacităţilor militare ale regimului său.

El s-a angajat să consolideze capacităţile Apărării Coreei de Nord, care a devenit în timpul dictaturii sale o putere nucleară.

Într-un raport prezentat în cadrul Congresului Partidului Muncitorilor din Coreea, Kim Jong Un s-a angajat să plaseze ”capacităţile de apărare ale statului la un nivel superior şi să stabilească obiective de atins în vederea realizării acestui lucru”, potrivit KCNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.