Primarul Kievului Vitali Kliciko anunţă sâmbătă, în a treia zi a invaziei ruse a Ucrainei, o înăsprire a interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în capitala ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orice persoană care se află în stradă între ora 17.00 (şi ora României) şi ora 8.00 va fi tratată drept un inamic, anunţă Kliciko.

”Toţi civilii care se vor afla în stradă în timpul interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii vor fi considerate membre ale unor grupuri de sabotaj şi de recunoaţtere a inamicului”, precizează primarul Kievului.

Confruntări armate aprige aveau loc sâmbătă la Kiev, un oraş cu 2,8 milioane de locuitori.

Confruntări extrem de violente au avut loc în vestul oraşului, la prma oră, pe bulevardul Victorei, una dintre principalele artere ale capitalei ucrainene - unde ucrainenii ar fi reuşit să respingă tancuri şi blindate ruseşti,

În nord-estul Kievului, un atac rus a vizat o centrală electrică, în cartierul Troieşcina.

Diverse operaţiune, de ”sabotaj”, au avut loc în cartierul Obolon, în nordul oraşului.

Ar putea fi vorba despre unităţi din cadrul Forţelor Operaţiunilor Speciale (SSO), o unitate de elită din cadrul armatei ruse, o unitate independentă, însărcinată cu cele mai dificile misiuni, şi anume cele clandestine.

În centrul capitalei Ucrainei, străzile din jurul palatului prezidenţial erau pustii.

Locuitori se duceau la magazine care mai erau deschise, să facă provizii de alcool şi tutun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.