Raportul între Rusia şi Ucraina în privinţa artileriei este de 10 la 1, estimează consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, care cere licrări suplimentare de armament greu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina, ale cărei forţe armate sunt în dificultate împotriva forţelor Moscovei în Donbas, ”aşteaptă o decizie”, miercuri, a unei accelerări a livrărilor de armament greu din partea aliaţilor săi din Occident, cere într-un mesaj postat pe Twitter Mihailo Podoliak.

”Raportul Rusia/Ucraina la artilerie este 10 la 1”, afrmă el.

”Eu primesc zilnic mesaje de la combatanţii noştri, care spun «rezistăm, doar spuneţi-ne când ajung armele»”, scrie Podoliak.

”Transmit întrebarea mai departe (...). Bruxelles-ule, aşteptăm o decizie”, cere consilierul prezidenţial ucrainean.

El postează acest mesaj înaintea începerii unei reuniuni, la Bruxelles, a mai multor aliaţi ai Ucrainei, prezidată de către secretarul american al Apărării Lloyd Austin cu privire la acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.