Kievul anunţă miercuri un nou schimb de corpuri ale unor militari ruşi şi ucraneni - inclusiv ale unor apărători de la oţelăria Azovstal din Mariupol, în timp ce cadavre restituite Ucrainei în schimburi anterioare au sosit la Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un nou schimb de corpuri ale unor militari ucişi a avut loc. Cincizeci de eroi ucişi au fost predaţi”, anunţă Ministerul ucrainean al Reintegrării.

”37 dintre cei 50 de eroi ai noştri sunt de la Azovstal”, precizează ministerul.

Acest schimb a avut loc pe linia frontului, în regiunea Zaporijjea, în sudul Ucrainei, ”după formula 50 în schmbul a 50”, precizează ministerul.

Aceeaşi asursă anunţa săptămâna trecută un prim schimb de 160 la 160 de corpuri, care a avut loc la 2 iunie.

Asociaţia familiilor apărătorilor de la Azovstal a anunţat marţi că rămăţiţele rudelor lor au sosit la Kiev.

”O treime dintre corpuri sunt ale unor apărători de la Azovstal”, anunţa Asociaţia într-o postare pe Telegram.

Rudele aşteaptă să fie chemate la o procedură de identificare, preciza ea.

Ultimii apărători ai Mariupolului, baricadaţi în imensa oţelărie Azovstal, s-au predat forţelor ruse în perioada 16-20 mai, după trei luni de confruntări armate intense.

Aproape 2.500 de combatanţi ucraineni sunt deţinuţi, în prezent de către ruşi, care intenţionează să-i judece drept crminali de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.