Compania rusă de securitate informatică Kaspersky Lab a subliniat miercuri că a căzut victimă luptelor geopolitice dintre Rusia şi Statele Unite, dar a dat asigurări că este dispusă să răspundă la orice întrebări din partea oficialilor americani, scrie agenţia de presă RIA. La rândul său, Kremlinul consideră că decizia de a elimina Kaspersky Lab de pe lista furnizorilor de tehnologie ai agenţiilor guvernamentale este “politizată”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După toate aparenţele, Kaspersky Lab s-a întâmplat să fie târât într-o luptă geopolitică în care fiecare parte încearcă să utilizeze compania drept un pion în propriul joc”, a anunţat biroul de presă al societăţii.

Directorul firmei, Eugene Kaspersky, a propus în repetate rânduri o întâlnire cu oficiali guvernamentali americani şi s-a oferit să fie audiat în Congres, “pentru a răspunde la toate întrebările care ar putea apărea din partea Guvernului american”, a adăugat biroul de presă.

“Este o companie pur comercială care oferă servicii comerciale”, a subliniat şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precizând că Moscova “regretă o astfel de decizie”.

“Rusia, ca stat, va continua să depună toate eforturile pentru a apăra interesele companiilor noastre în străinătate”, a adăugat el.

Administraţia Trump a eliminat marţi compania rusă Kaspersky Lab de pe lista furnizorilor de tehnologie ai agenţiilor guvernamentale, din cauza îngrijorării că produsele de securitate cibernetică ale acesteia ar putea fi folosite de Kremlin pentru a accesa reţelele informatice americane.

Programul anti-virus al Kaspersky este popular în Statele Unite şi în restul lumii, iar compania a avut timp de mai multe decenii o prezenţă importantă pe piaţa securităţii informatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.