Vicepreşedinta americană Kamal Harris urmează să efectueze o vizită la Paris, la jumătatea lui noiembrie, unde urmează să asiste la Forumul Păcii, declară vineri o sursă diplomatică franceză, care confirmă o informaţie dezvăluită de către Le Journal du Dimanche, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Kamala Harris se va afla la Paris la 11 noiembrie”, la deschiderea Forumului Păcii de la Paris, a confirmat această sursă AFP, fără să ofere alte detalii.

Vizita lui Harris face parte dintr-o fază a unei ”încălziri” a relaţiilor Parisului cu Washngtonul, după criza cauzată de anunţarea, la 15 septembrie, a unei alianţe - AUKUS - între Statele Unite, Australia şi Regatul Unit.

Acest parteneriat a înfuriat Franţa, prin faptul că a torpilat un meganontract în valoare de 55 de miliarde de euro cu privire la 12 submarine franţuzeşti cu Australia.

O discuţie la telefon, o săptămână mai târziu, între Joe Biden şi Emmanuel Macron, a condus la anunţarea unei destinderi care urmează să se concretizeze printr-o întâlnire între cei doi şefi de stat la summitul G20, la sfârşitul lui octombrie, la Roma.

În cursul acestei convorbiri la telefon, la 22 septembrie, locatarul Casei Albe şi-a cerut scuze cu privire la metodă. Cei doi preşedinţi au lansat un ”proces de consultări aprofundate” în vederea restabiliri unei încrederi greu puse la încercare între Paris şi Washington.

Zeci de şefi de stat, oficiali guvernamentali şefi de întreprindere şi actori ai societăţii civile sunt aşteptaţi - virtual sau în persoană - la această a patra ediţie a Forumului Păcii, care se desfăşoară în perioada 11-13 noiembrie şi care se concentrează în acest an aspra reducerii fracturilor la nivel mondial.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.