Candidata democrată la vicepreşedinţia Statelor Unite Kamala Harris îşi suspendă deplasările - până duminică -, după ce doi membri ai campaniei sale care au fost testaţi pozitiv cu covid-19 au călătorit în acelaşi avion cu sentoarea la 8 octombie, a anunţat joi echipa de campanie a lui Joe Biden, relatează AFP şi The Asscoiated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doimembri ai echipei de campanie a lui Kamala Harris - inclusiv directoarea sa de comunicare - au fost testaţi pozitiv cu covid-19.

”Printr-un exces de prudenţă şi conform angajamentului echipei noastre de campanie în favoarea celui mai înalt nivel de precauţie, anulăm deplasările senatoarei Harris până duminică, 18 octombrie”, a anunat într-un comunicat o reprezentantă a campaniei candidatului democrat la fotoliul de la Casa Albă, Jen O'Malley Dillon.

Cele două persoane au călătorit în acelaşi avion cu senatoarea democrată la 8 octombrie.

Potrivit echipei campaniei democrate, Kamala Harris a efectuat două teste PCR de atunci, care au fost amândouă negative.

Senatoarea democrată nu s-a aflat în contcat cu cei doi, ”cu 48 de ore înaintea testului pozitiv al acestora”, precizează echipa.

Acest anunţ este ultima răsturnare a unei campanii prezidenţiale zguduite de pandemia covid-19, la exact două săptămâni după anunţarea testului pozitiv cu covid-19al lui Donald Trump.

Echipa de campanie precizează că Joe Biden nu a fost expus, în pofida faptului că a petrecut mai multe ore împreună cu Kamala Harris în campanie, în Arizona, la 8 octombrie, relatează The Associated Press.

Harris urma să efectueze joi o viizită în North Carolina, pentru a-i încuraja pe alegători să voteze anticipat.

Echipa de campanie a anunţat joi că directoarea de comunicare a lui Harris şi un membru al staffului acesteia au fost testaţi pozitiv cu covid-19 după această deplasare în Arizona de la 8 octombrie.

Harris şi Biden, care au petrecut mai multe ore împreună atunci, participând la multiple opriri în campanie, întâlniri private şi la o apariţie împreună în faţa presei, pe aeroport, au purtat măşti de protecţie tot timpul, iar potrivit unor consilieri cei doi au purtat măşti inclusiv în privat.

Joe Biden urmează să participe joi seara la un ”town hall”, în direct, la ABC News, de la ora 0.00 GMT (3.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.