Echipa de campanie a lui Donald Trump din alegerile prezidenţiale din 2016 a primit din partea justiţiei ordinul de a preda documentele pe care le deţine cu privire la diverse acuzaţii de hărţuire sexuală vizându-l pe candidat, potrivit unui document judiciar publicat duminică de BuzzFeed News, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ordonanţă, adresată în martie echipei de campanie a celui care a devenit oficial noul preşedinte al Statelor Unite, a fost emisă de justiţia americană în cadrul unei plângeri de defăimare depusă de Summer Zervos, o fostă candidată la reality-show-ul "The Apprentice" prezentat ani de zile de către Donald Trump, pe când era doar un bogat om de afaceri.

În această plângere, preşedintele Statelor Unite este acuzat că a făcut ”mai multe declaraţii mincinoase şi defăimătoare” împotriva lui Zervos, după ce aceasta l-a acuzat că a mângâiat-o şi că a încercat să o sărute cu forţa în 2007, într-un hotel, la Los Angeles.

Ordonanţa, emisă pe numele echipei de campanie a lui Donald Trump, obligă campania să predea justiţiei toate documentele pe care le-ar putea deţine şi care au o legătură cu ”orice acuzaţie” care l-a vizat pe candidatul republican în timpul campaniei sale victorioase din 2015 şi îi reproşează acestuia că ”a supus” o femeie ”la contacte sexuale neconsimţite şi/sau la comportamente sexuale nepotrivite”.

În document se insistă ca această campanie să predea, de asemenea, documentele cu privire la Zervos ”sau orice altă femeie” care l-a acuzat pe Trump, potrivit textului publicat de site-ul de ştiri BuzzFeed News.

În fapt, Zervos şi mai multe alte femei au formulat acuzaţii asemănătoare împotriva lui Trump după difuzarea, în octombrie 2016, a unei înregistrări video ce datează din 2005 în care viitorul candidat republican se lăuda că ”poate să prindă (femeile) de sex”. ”Când eşti un star, ele te lasă să o faci”, adăuga el.

Trump a banalizat aceste declaraţii ca pe simple ”vorbe de vestiar” şi a contraatacat calificând acuzaţiile drept mincinoase.

Potrivit plângerii de defăimare depusă de Zervos, ”domnul Trump a devenit total obsedat, catalogând-o pe doamna Zervos şi pe toate acuzatoarele sale drept mincinoase care au gânduri ascunse nemărturisite”.

Trump este ”un mincinos şi un misogin” care a ”denigrat-o şi defăimat-o pe doamna Zervos prin declaraţii mincinoase”, se arată în această plângere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.