”Toată lumea pare să fure în Air Force One”, au fost puşi la punct jurnaliştii care călătoresc cu avionul prezidenţial american, scrie amuzat site-ul Politico într-o anchetă umoristică, dar detaliată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul a făcut această anchetă în urma unui e-mail transmis la începutul lui lui februarie membrilor Asociaţiei Corespondenţilor la Casa Albă.

AFP scrie că a văzut acest e-mail, care nu era destinat publicului.

Preşedinta prstigioasei organizaţii a făcut un apel la ordine în urma dispariţiei unor obiecte din compartimentul presei în cel mai celebru şi mai securizat avion din lume.

Atunci când preşedintele american se deplasează, el este însoţit de 13 jurnalişti, care călătoresc în partea din spate a Boeingului său.

Mese şi băuturi le sunt servite în timpul zborului - plătite întotdeauna de către publicaţiile lor, la fel ca şi călătoria.

Echipajul distribuie cu regularitate, ca suvenir, mici pachete de M&Ms cu sigiliul şi semnătura preşedintelui.

La bord se pot cumpăra pahare şi alte accesorii cu siglă.

Însă acest lucru nu este de ajuns tuturor călătorilor, scrie Politico, care scrie din bagajul jurnaliştilor se aude, uneori, la coborâre, un clinchet de veselă.

Un fostul corespondent al unui mare ziar, deosebit de metodic, ar fi acumulat suficiente farfurii din Air Force One cu marginea aurită cât să dea o cină, scrie ziarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.