Teste seriologice efectuate la Bergamo, unul dintre cele mai afectate oraşe din nordul Italiei de epidemia covid-19, au relevat prezenţa unor anticorpi împotriva anticoronavirusului în sânge la peste jumătate din eşantionul locuitorilor testaţi, au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 57% dintre cei 9.965 de locuitori testaţi prezentau anticorpi, care arată că s-au aflat în contact cu noul coronavirus SARS-Cov-2, au precizat luni autorităţile.

Bergamo are un pic peste 120.000 de locuitori, iar autorităţile sanitare din oraş apreciază că acest eşantion este suficient de larg cât să reprezinte un indicator fiabil al numărului de locuitori ai oraşului aflaţi în contact cu virusul.

Oraşul este unul dintre cele mai afectate de epidemie, care a apărut în Italia la sfârşitul lui februarie.

Un studiu al Institutului Naţional italian de Statistică (Istat) arăta, la începutul lui mai, că bilanţul morţilor înregistrat în martie la Bergamo a fost cu 568% mai mare decât media perioadei 2015-2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.