Un judecător din comitatul Orange, California, suspectat de împuşcarea mortală a soţiei sale, a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă. Anchetatorii au găsit în locuinţa sa 47 de arme de foc şi peste 26.000 de cartuşe pe care le deţinea legal. El a fost eliberat din arest pentru o cauţiune de un milion de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNN, judecătorul Curţii Superioare Jeffrey Ferguson, în vârstă de 72 de ani, a fost arestat de către detectivii de la Omucideri, după ce în locuinţa sa a fost găsit cadavrul soţiei sale.

Soţia lui Ferguson, Sheryl, a fost găsită în casă, cu "cel puţin o rană prin împuşcare", a declarat Departamentul de Poliţie din Anaheim într-un comunicat de presă.

Potrivit Le Figaro, anchetatorii au găsit în locuinţă 47 de arme de foc şi peste 26.000 de cartuşe, pe care judecătorul le deţinea legal.

Potrivit acuzării, Jeffrey Ferguson mirosea puternic a alcool când a fost arestat şi ar fi spus poliţiei: "Ei bine, cred că am terminat pentru o vreme".

Jeffrey Ferguson a refuzat să spună dacă el a fost cel care a tras cu arma, atunci când a fost confruntat de lucrătorii de prim ajutor, pe care i-a chemat el însuşi, dar judecătorul a mărturisit în faţa grefierului şi a executorului său judecătoresc, cărora le-a trimis un SMS, potrivit anchetei.

"Mi-am pierdut capul. Tocmai mi-am împuşcat soţia. Nu voi mai fi aici mâine. Voi fi în arest. Îmi pare foarte rău", a scris el în mesaj, citit de procuror la audiere.

Avocatul său spune că împuşcăturile au fost accidentale.

Ferguson a fost eliberat pentru o cauţiune de un milion de dolari, a declarat pentru CNN Kimberly Edds, de la biroul procurorului districtual din comitatul Orange.

El a apărut marţi într-o sală de judecată din Los Angeles County purtând costum şi cravată.

El va rămâne în afara arestului şi a fost de acord să predea paşaportul şi să poarte o brăţară de monitorizare a locaţiei. Călătoriile sale sunt limitate la comitatele Orange, Riverside şi Los Angeles.

De asemenea, lui Ferguson i s-a ordonat să stea departe de orice fel de băuturi alcoolice şi să se supună monitorizării alcoolemiei în sânge.

De asemenea, nu are voie să deţină arme sau muniţii de niciun fel.

"Timp de 40 de ani, judecătorul Ferguson a protejat Orange County ca procuror şi judecător", a declarat John Barnett, un avocat al lui Ferguson, într-o convorbire telefonică cu CNN.

"Acest tragic accident de familie nu este nimic mai mult decât un accident şi credem că juriul va constata acest lucru", a adăugat el.

O audiere preliminară în acest caz este programată pentru 30 octombrie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.