Joe Biden i-a nominalizat la Departamentul Comerţului pe guvernatoarea statului Rhode Island, Gina Raimondo, la Departamentul Muncii pe primarul Bostonului Marty Walsh, un fost conducător sindical local, iar pe Isabel Guzman, o fostă membră a administraţiei Obama, la conducerea agenţiei însărcinate cu IMM-urile, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele ales Joe Biden a nominalizat două duzini de membri ai Cabinetului, cel mai divers din istoria americană”, se arată într-un comunicat.

Joe Biden şi-a prezentat, la începutul lui decembrie, o parte a echipei economice, alcătuită în esenţă din femei, membri ai minorităţilor şi foşti oficiali din vremea lui Barack Obama. El a nominalizat-o atunci pe emblematica Janet Yellen, fosta preşedintă a Băncii centrale (Fed) în postul de secretar al Finanţelor.

”Ei îmi împărtăşesc convingerea că clasa de mijloc a construit această ţară, iar sindicatele au construit clasa de mijloc”, declară Joe Biden, citat în comuncat.

Obiectivul lor va fi să scoată Statele Unite ”din cea mai gravă criză a şomajului de aproape un secol”, ”prin susţinerea micilor întreprinderi şi prin consolidarea sindicatelor”.

Pandemia covid-19 a declanşat în primăvară cea mai gravă criză din 1929, iar milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă sau li s-a redus numărul de ore muncite.

În cazul în care nominalizarea îi va fi confirmată, Gina Raimondo va conduce relaţiile între Guvern şi întreprinderi.

Ea ar urma să moştenească dosare complicate - războaie comerciale purtate de către Guvernul lui Donald Trump sau reglementarea giganţilor în domeniul tehnologiei.

Gina Raimondo a militat în favoarea unei creşteri a salariului minim în statul său, însă este reticentă faţă de o creştere a impozitării veniturilor celor mai mari, declara ea într-un interviu recent acordat Providence Journal.

Ea se declară, de asemenea, în favoarea vânzării canabisului în baza unor reglemetări oficiale.

La conducerea Departamentului Comerţului, ea va avea de gestionat criza cu China, contenciosul subvenţiilor în sectorul aeronautic şi tensiunile cu Franţa cu privire la impozitarea profitului giganţilor americani în domeniul digital.

Administraţia lui Donald Trump a suspendat joi, până la noi ordine, un proiect cu privire la creştere a taxelor vamale impuse anumitor produse franţuzeşti, ca represalii faţă de această impozitare.

Marty Walsh urmează, în cazul în care este confirmat, să fie primul sindicalist din ultimii aproape 50 de ani la conducerea Departamentului american al Muncii, se arată în comunicat.

El urmează să se ocupe de condiţile de muncă, în contextul în care pandemia a afectat obiceiurile întreprinderilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.