Preşedintele Joe Biden îl va găzdui pe preşedintele israelian Isaac Herzog pentru o vizită oficială săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în timpul unui briefing, potrivit Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întâlnirea din 26 octombrie va fi prima vizită oficială a lui Herzog de la preluarea mandatului în 2021.
 
"Preşedintele Biden aşteaptă cu nerăbdare să-l primească pe preşedintele Herzog al Israelului la Casa Albă pe 26 octombrie, o vizită care subliniază parteneriatul şi prietenia de durată dintre Statele Unite şi Israel", a declarat Jean-Pierre.
 
"Aceştia se vor consulta cu privire la chestiuni cheie, inclusiv provocările regionale şi globale de interes reciproc, oportunităţile de aprofundare a integrării regionale a Israelului şi modalităţile de a avansa măsuri egale de libertate, posteritate şi securitate atât pentru israelieni, cât şi pentru palestinieni."
 
Vizita are loc cu mai puţin de o săptămână înainte de alegerile din 1 noiembrie din Israel şi după ce ţara a încheiat un acord istoric cu Libanul vecin cu privire la frontierele maritime.
 
 
Vizita va fi prima deplasare oficială a lui Herzog la Washington de când a preluat funcţia în 2021.
 
Biden şi Herzog s-au întâlnit ultima dată în iulie la Ierusalim, unde au discutat despre "sprijinul de fier al Statelor Unite pentru securitatea Israelului, angajamentul lor de a lucra împreună pentru a contracara activităţile destabilizatoare ale Iranului şi eforturile de promovare a integrării regionale pentru a lărgi cercul păcii", potrivit Casei Albe.
 
Călătoria lui Herzog se va desfăşura în perioada 25-26 octombrie, timp în care se va întâlni cu "o serie de oficiali inter-agenţii", a declarat luni Jean-Pierre.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.