Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a ieşit luni pentru prima oară în public după mai bine de două luni, purtând o mască de protecţie, la o scurtă ceremonie de depunere a unei jerbe de flori la un monument dedicat foştilor combatanţi americani, în apropiere de domiciliul său, în această zi de sărbătoare, Memorial Day, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, nu a mai ieşit din casa de la Wilmington, în statul Delaware, la un eveniment public, de la o dezbatere într-un studio de televiziune cu fostul său rival în alegerile primare democrate Bernie Sanders - la 15 martie -, o izolare care constituie un adevărat handicap în toul campaniei prezidenţiale, în timp ce adversarul său Donald Trump este prezent în actualitate şi iese regulat de la Casa Albă.

Campania fostului vicepreşedinte al lui Barack Obama s-a oprit brusc la jumătatea lui martie.

Un miting în Ohio a fost anulat în ultimul moment, la 10 martie, şi înlocuit cu un discurs într-o sală pe jumătate goală la Philadelphia, în acea seară.

Biden a susţinut apoi, la 12 martie, o conferinţă de presă la un hotel de la Wilmington.

El a mărturisit că şi-a sărbătorit victoria în alegerile primare şi că de două luni încearcă să facă o campanie de la distanţă, dintr-un studio instalat în casa sa, în vederea scrutinului prezidenţial de la 3 noiembrie.

Joe Biden şi soţia sa, Jill, au ieşit doar la plimbare pe jos şi cu bicicleta, potrivit candidatului.

Luni el schimbat câteva vorbe cu jurnalişti, păstrându-şi masca de protecţie pe faţă, ceea ce a făcut comunicarea dificilă.

”Să nu uităm niciodată sacrificiile acestor bărbaţi şi femei. Să nu uităm niciodată”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.