Preşedintele american Joe Biden i-a transmis direct preşedintelui rus Vladimir Putin îngrijorarea privind creşterea prezenţei trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei, precum şi angajamentul Statelor Unite faţă de integritatea teritorială a acestei ţări, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta intenţionăm să facem în viitor, dar să o facem prin comunicare diplomatică la nivel înalt, nu prin transmiterea unor ultimatumuri publice”, a afirmat Sullivan într-un interviu acordat la MSNBC.

Moscova a desfăşurat în ultimele săptămâni peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera de est a Ucrainei şi în Crimeea, provocând o intensificare a tensiunilor internaţionale şi temeri cu privire la o invazie rusă. Ea a anunţat vinerea trecută începutul retragerii acestor militari din zona de frontieră.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndeamnat miercuri armata ucraineană să rămână în stare de alertă, el dând asigurări că forţele ruse pot reveni ”în orice moment” la frontiera ucraineană, în pofida anunţării retragerii acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.