Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden a anunţat că îşi reia campania pe teren în Statele Unite, înaintea alegerilor rezidenţiale de la 3 noiembrie, rupând astfel cu poziţia sa extrem de prudentă din cauza pandemieicovid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mult mai prezent pe teren, adversarul său, preşedintele republican Donald Trump, îl atacă cu regularitate pe cel pe care-l numeşte ”Joe adormitul” din cauză că a rămas strict închis în casă, în Delaware, timp de două luni, începând din martie, şi din cauză că şi-a limitat de atunci deplasările doar în statul său şi în statul vecin Pennsylvania.

”Voi călători în ţară, acolo unde va fi posibil să o fac, respectând regulile statelor” cu privire la adunări în vederea limitării răspândirii noului coronavirus, a anunţat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, în vârstă de 77 de ani, la o strângere online de fonduri.

”Unul dintre lucrurile la care ne gândim este să mă duc în Wisconsin şi Minnesota, să petrec timp în Pennsylvania, în Arizona”, a adăugat el, referindu-se la aceste state care pot determina rezultatul scrutinului.

”Însă noi o vom face într-un mod care să fie total responsabil, spre deosebire de ceea ce face tipul ăsta”, a tunat Biden, referinsu-se la Donald Trump, în vârstă de 74 de ani.

Miliardarul newyorkez şi-a reluat pentru o scurtă perioadăde timp mitingurle, în iunie, după care a întrerupt din nou aceste adunări mari. El continuă însă să străbată ţara la bordul Air Force One, pentru a susţine discursuri în faţa susţinătorilor săi.

Devansat în sondaje de către democrat, Trump a acceptat joi, în mod oficial, nominalizarea Partidului Republican pentru a candida la al doilea mandat, într-un discurs la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.