Liderul formaţiunii La France Insoumise (LFI) Jean-Luc Mélenchon a fost condamnat luni la trei luni de închisoare - cu suspendare - de Tribunalul Corecţional de la Bobigny cu privire la rebeliune şi provocare în cursul unei percheziţii agitate la sediul partidului său în octombrie 2018, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul a dat curs rechizitoriului parchetului, iar Mélenchon a fost condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi în valoare de 8.000 de euro.

Deputatul Bastien Lachaud, eurodeputatul Manuel Bompard, preşedintele Asociaţiei "L'Ere du peuple" Bernard Pignerol şi Muriel Rozenfeld, ataşata de presă a mişcării au fost condamnaţi la plata unor amenzi între 2.000 şi 7.000 de euro.

Deputatul Alexis Corbière a fost achitat în urma percheziţiei agitate, la 16 octombrie 2018, la sediul LFI, în cadrul a două anchete preliminare ale Parchetului Parisului - cu privire la conturi ale campaniei prezidenţiale din 2017 şi cu privire la condiţii ale angajării unor asistenţi ai unor eurodeputaţi LFI - încredinţate de un an unor judecători de instrucţie.

În faţa camerelor televiziunilor, Jean-Luc Mélenchon s-a opus atunci cu virulenţă percheziţiei.

El şi-a îndemnat la momentul respectiv apropiaţii ”să spargă uşa” pentru a intra în sediu, unde era în curs percheziţia. ”Eu sunt Republica”, a tunat el atunci.

El a îmbrâncit, de asemenea, un reprezentant al parchetului şi un poliţist care încercau să se interpună.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.