Japonia vrea să desfăşoare 1.000 de rachete cu rază lungă de acţiune, cu scopul de a-şi consolida capacitatea de contracarare a Chinei, dezvăluie cotidianul Yomiuri în ediţia de duminică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse guvernamentale citate de cotidian, este vorba despre modificarea razei de acţiune a unor rachete de la 100 la 1.000 de kilometri.

Acest tip de rachetă, care poate fi lansat cu nave sau aeronave, urmează să fie staţionat în zona Insulelor Ryukyu/Nansei (sud), de unde pot atinge ţinte în Coreea de Nord şi China, potrivit Yomiuri.

Ministerul japonez de Externe, contactat de Reuters cu privire la aceste dezvăluiri, nu a răspuns imediat.

Japonia, care are o Constituţie pacifistă, care prevede că armata japoneză este o forţă de apărare, şi-a crescut cheltuielile militare în ultimii ani.

Însă nu a desfăşurat rachete cu rază lungă de acţiune care să lovească ţinte pe teritoriul altor ţări.

O vizită în Taiwan - o insulă revendicată de China - a preşedintei Camerei Reprezentanţilor americane, Nancy Pelosi, a intensificat tensiunile în regiune.

Beijingul a lansat rachete din jurul Taiwanului, în timpul unor exerciţii militare, către zona economică exclusivă a Japoniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.