Taifunul Jebi care a lovit marţi vestul Japoniei, cel mai puternic din ultimii 25 de ani, a ucis zece oameni, în timp ce alţi peste 300 au fost răniţi, a lăsat două milioane de gospodării fără curent electric şi a cauzat anularea a aproximativ 800 de zboruri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jebi a afectat două mari oraşe japoneze, Kyoto şi Osaka. Sute de zboruri, circulaţia feroviară şi a feriboturilor au fost anulate, iar mii de oameni care au rămas blocaţi în aeroportul Osaka au fost evacuaţi.

Aproximativ 800 de zboruri au fost anulate, la Nagoya şi Osaka, inclusiv cele internaţionale.

Trei mii de turişti au fost blocaţi în aeroportul Kansai, unde şi-au petrecut noaptea. Miercuri, autorităţile au început transferarea lor la aeroportul din Kobe.

Un reprezentant al Guvernului a precizat că 300 de oameni au fost răniţi, potrivit Reuters, iar miercuri dimineaţă, avertizări de evacuare au fost emise pentru mai mult de 1,2 milioane de persoane.

Aproximativ 2 milioane de gospodării au rămas fără curent electric, iar şcolile şi companiile din zona afectată de taifun au rămas închise.

 

Viteza vântului a scăzut, rafalele au ajuns până la 200 de kilometri pe oră, însă oamenii au fost sfătuiţi să rămână în alertă privind alunecări de teren şi inundaţii. Taifunul s-a mutat spre nordul ţării.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.