Preşedintele american Donald Trump a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că este ”greu de crezut că Japonia şi Coreea de Sud vor mai suporta mult timp”, după ce Phenianul a lansat, marţi, o rachetă balistică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Donald Trump a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că este ”greu de crezut că Japonia şi Coreea de Sud vor mai suporta mult timp”, după ce Phenianul a lansat, marţi, o rachetă balistică, relatează Reuters.

”Poate că China va face ceva important cu privire la Coreea de Nord şi va pune capăt acestei absurdităţi o dată pentru totdeauna”, afirmă preşedintele american în acest mesaj.

Casa Albă nu a reacţionat imediat cu privire la informaţii despre lansarea rachetei nord-coreene.

Pe de altă parte, racheta lansată de Coreea de Nord a zburat aproximativ 930 de kilometri, a anunţat Statul Major Interarme sud-coreean, potrivit Reuters.

Armata sud-coreeană a precizat că nu poate confirma imediat altitudinea la care a ajuns racheta.

Coreea de Nord a lansat de la sol o singură rachetă balistică, cu rază medie de acţiune, care a fost urmărită de americani timp de 37 de minute până când a căzut în Marea Japoniei, a anunţat Comandamentul american la Pacific, citat de Reuters.

”Comandamentul Apărării Aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD) a evaluat că lansarea rachetei din Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare la adresa Americii de Nord”, se arată în acest comunicat.

Racheta a fost lansată de pe un aerodrom din apropiere Panghyon, precizează NORAD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.