Autorităţile japoneze avertizează luni cu privire la o posibilă penurie de electricitate, în timp ce Japonia înregstrează temperaturi-record, iar Tokyo înregistrează cel mai scurt sezon ploios din istoria sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cerem publcului să-şi scadă consumul de energie la începutul serii”, când rezervele de electricitate se află la cel mai scăzut nivel în regiunea Tokyo, solicită luni adjunctul secretarului general al Guvernului, Yoshihiko Isozaki.

Guvernul i-a îndemnat, cu toate acestea, pe locuitori să ia măsurile necesare pentru a se proteja de căldură şi să evite insolaţia.

Temperaturi de până la 35°C erau anunţate luni în capitala niponă, unde mercurul urmează să nu coboare sub 34°C până duminică, potrivit Agenţiei meteorologice japoneze (JMA).

Anotimpul ploios ar trebui să fie în toi în mare parte a Japoniei, însă JMA anunţă că acesta s-a încheiat luni în regiunea Kanto, în care se află Tokyo.

Aceasta este cea mai prococe încheiere a sezonului ploilor - cu 22 de zile mai devreme decât de obicei - de când Japonia a început să înregistreze aceste date, în 1951.

Anotimpul ploios s-a încheiat luni şi în centrul Japoniei şi pe o parte a Insulei Kyushu (sud-vest), unde se înregistrează de asemenea un record.

Mercurul a urcat duminică în termometru până la 40,2°C în oraşul Isesaki, situat la 100 de kilometri nord de Tokyo - cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Japonia în luna iunie.

”Imediat după sezonul ploilor, mulţi oameni nu sunt încă obişnuiţi cu căldura şi prezintă un risc mai mare de insolaţe”, avertizează JMA.

”În fiecare an, (perioada) iulie-august este caldă, însă n-am cunoscut o asemenea căldură în iunie”, declară AFP Asako Naruse, în vârstă de 58 de ani, în cartierul Ginza, la Tokyo, unde numeroşi pietoni poartă umbrelă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.