Alegătorii japonezi au început, duminică, să voteze pentru Camera Superioară a Parlamentului, alegeri eclipsate în mare măsură de asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe cu două zile în urmă, în timpul unui miting electoral la Nara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualul prim-ministru al Japoniei Fumio Kishida, al cărui Partid Liberal Democrat (PLD) este favorit în sondaje, a denunţat atacul "barbar” la adresa fostului său mentor, insistând asupra importanţei "apărării unor alegeri libere şi corecte, care sunt fundamentul democraţiei”.

"Nu vom ceda niciodată violenţei”, a adăugat el.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken va merge luni la Tokyo pentru a transmite condoleanţe, a anunţat Departamentul de Stat, scrie AFP.

Într-o ţară adesea criticată pentru lipsa de reprezentare a femeilor în instituţiile sale şi în managementul companiilor sale, o proporţie record de 33% dintre cei 545 de candidaţi din această duminică sunt femei.



O victorie la alegerile senatoriale ar consolida puterea lui Fumio Kishida, care a susţinut o politică economică mai redistributivă, numită "noul capitalism”, înainte de o perioadă de trei ani fără alegeri programate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.