Liderii italieni au promis sâmbătă sprijin militar şi financiar total pentru Ucraina şi au reiterat susţinerea pentru candidatura Kievului la UE, în timp ce l-au primit la Roma pe preşedintele Volodimir Zelenski, care se află în prima sa vizită în Italia de la începutul invaziei ruse din ţara sa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu preşedintele Sergio Mattarella şi apoi cu prim-ministrul Giorgia Meloni apoi s-a îndreptat către Vatican pentru discuţii cu Papa Francisc.

Foto:president.gov.ua
Foto:president.gov.ua

Atât Mattarella, cât şi Meloni au reiterat sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina în ceea ce priveşte ajutorul militar, financiar, umanitar şi de reconstrucţie pe termen scurt şi lung.

La o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea cu Zelenski, Giorgia Meloni a condamnat "agresiunea brutală şi nedreaptă" a Rusiei, a promis sprijinul Italiei pentru Ucraina "atât timp cât va fi necesar" şi a îndemnat Rusia să se retragă imediat. "Nu poţi obţine pacea printr-o capitulare", a spus ea, reluând un comentariu anterior al preşedintelui Mattarella. "Ar fi un precedent foarte grav pentru toate naţiunile lumii", a punctat şefa guvernuluiu de la Roma.

Foto:president.gov.ua
Foto:president.gov.ua

Ea a subliniat sprijinul Italiei şi pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, precum şi pentru "intensificarea" unui parteneriat cu NATO.



În timp ce se îndrepta spre palatul prezidenţial, coloana de maşini a lui Zelenski a trecut pe lângă grupuri mici de oameni care ţineau steaguri ucrainene. O persoană avea o pancartă de condamnare a Rusiei.



Zelenski a venit la Roma cu un avion al guvernului italian care a fost escortat deasupra spaţiului aerian italian de avioane de luptă. El urmează să fie primit duminică la Berlin.

CITEȘTE ȘI Volodimir Zelenski a ajuns în Italia. Se va întâlni cu oficialii de la Roma şi cu Papa Francisc, apoi se va duce în Germania

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.