Autorităţile italiene au revizuit duminică în scădere bilanţul victimelor seismului de miercuri, la 290 de morţi, însă echipele de salvare au anunţat că au descoperit noi cadavre în ruinele hotelului Roma din Amatrice, ceea ce înseamnă că numărul celor care şi-au pierdut viaţa va creşte din nou, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitorii din Amatrice, oraşul cel mai grav afectat de cutremur, au declarat că până la 10 oameni sunt daţi dispăruţi în continuare.

Echipele de salvare au anunţat că ar fi localizat încă trei trupuri neînsufleţite în hotelul Roma, care, la fel ca cea mai mare parte a centrului istoric al localităţii, s-a prăbuşit în urma seismului.

“Sunt convins că mai există cel puţin încă o persoană (în hotel – n.r.), pentru că este vorba de unchiul meu”, a declarat primarul adjunct din Amatrice, Gianluca Carloni.

„Este vital să finalizăm cât mai repede posibil această fază (de căutare – n.r.) iniţială, pentru a ne asigura că nu mai există cadavre sub dărâmături”, a precizat el.

Departamentul de Protecţie Civilă a scăzut duminică bilanţul oficial al morţilor la 290, de la 291 sâmbătă. Însă autorităţile au avertizat că este vorba de un număr provizoriu şi că acesta ar putea creşte în continuare.

Duminică, Papa Francisc a condus rugăciunile în memoria morţilor şi a anunţat că vrea să meargă în zona devastată de seism pentru a-i consola pe supravieţuitori. “Dragi fraţi şi surori, vreau să vă vizitez cât mai curând posibil”, a spus el în timpul slujbei tradiţionale de duminică.

Italia a promis să reconstruiască oraşele distruse şi a dat asigurări că a învăţat din greşelile făcute după seismul similar care a devastat L’Aquila în 2009, unde centrul este încă nerefăcut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.