Armata israeliană a declarat că îşi "extinde" operaţiunea în Fâşia Gaza, relatează Agenţia France-Presse, preluată de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul a avertizat locuitorii din cea mai mare tabără de refugiaţi din Gaza, Jabalia, şi dintr-o tabără de coastă din apropiere să plece, în timp ce armata a declarat duminică că îşi "extinde activităţile operaţionale în alte cartiere" din Gaza.

Duminică, după bombardamente intense, un jurnalist AFP aflat pe teren a văzut coloane de fum ridicându-se din Jabalia, în nordul Gaza.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un oficial sanitar al Hamas a declarat că peste 80 de persoane au fost ucise în două lovituri asupra Jabalia, sâmbătă, inclusiv asupra unei şcoli ONU care adăpostea persoane strămutate.

Videoclipuri de pe reţelele de socializare verificate de AFP arătau cadavre acoperite de sânge şi praf pe podeaua unei clădiri, unde saltelele fuseseră prinse sub mesele şcolii.

Armata israeliană a declarat că Jabalia se numără printre zonele vizate, trupele "vizând teroriştii şi lovind infrastructura Hamas". Fără a menţiona loviturile, armata israeliană a declarat că "un incident în regiunea Jabalia" era în curs de examinare.

Şeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a condamnat duminică presupusa lovitură asupra şcolii ca fiind "îngrozitoare", adăugând că "evenimentele îngrozitoare din ultimele 48 de ore din Gaza sunt de neînchipuit".

Luni, agenţia palestiniană de ştiri Wafa a declarat că spitalul indonezian de lângă Jabalia a fost, de asemenea, bombardat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.