Atacuri aeriene israeliene au atins marţi portul sirian Latakia, un al doilea atac de acest fel în decembrie, vizând o instalaţie strategică siriană, potrivit presei siriene de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Către ora (locală) 3.21 (şi ora României), inamcul israelian a comis o agresiune aeriană cu mai multe rachete către Marea Mediterană (...), ţintind parcul de containere din portul Latakia”, potrivit unei surse militare citată de agenţia oficială siriană de presă Sana.

Atacul a cauzat ”pagube materiale semnificative” şi a antrenat incendii, potrivit Sana.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene împotriva teritoriului sirian de la izbucnirea Războiului civil sirian, în 2011, ţintind atât poziţii guvernamentale, cât şi ale unor forţe susţinute de Iran şi de combatanţi Hezbollah.

La 7 decembrie, Israelul a lansat atacuri aeriene vizând o încărcătură de armament iranian în portul Latakia, situat în partea central-vestică a Siriei lui Bashar al-Assad, fără să să facă victime.

Acesta a fost primul atac vizând acest port de la începutul războiului, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR),un ONG cu sediul în Marea Britanie care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară devastată de război.

Israelul face rar comentarii cu privire la atacuri aeriene pe care le efectuează împotriva vecinului său sirian, însă a ameninţat în mai multe rânduri că nu-i va permite inamicului său jurat, Iranul, să-şi extindă influenţa în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.