Forţe israeliene au distrus joi un tunel de 200 de metri lungime care trecea pe sub bariera de securitate dintre Fâşia Gaza şi Israel şi care, acuză acestea, au fost săpate de gruparea Hamas cu scopul de a lansa atacuri pe teritoriul israelian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul ultimelor ore, forţele noastre au neutralizat un tunel săpat de Hamas, din centrul Fâşiei Gaza în Israel, în vederea comiterii unor atacuri teroriste”, a anunţat într-un comunicat Tsahal (armata israeliană).

Acesta este al 15-lea tunel de acest tip distrus în ultimul an, a precizat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus. Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care se află la putere în Fâşia Gaza, nu a reacţionat imediat la acuzaţiile israeliene.

Israelul şi Hamasul au încheiat, la 9 august, un armistiţiu care a pus capăt unei serii de incidente armate, însă tensiunile sunt puternice în zona barierei israeliene de securitate cu enclava palestiniană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.