Israelul a stabilit, sâmbătă, relaţii diplomatice cu Bhutan, naţiunea majoritar budistă vecină cu India, continuându-şi extinderea legăturilor diplomatice la nivel internaţional, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul cu ţara din Himalaya nu pare să aibă legătură cu acordurile intermediate de Statele Unite cu ţări arabe şi musulmane, dar oficialii israelieni vor să îl prezinte ca o dovadă a acceptării în creştere în străinătate.

Stabilirea relaţiilor diplomatice a avut loc în urma mai multor ani de contacte secrete între Israel şi Bhutan, a anunţat Ministerul israelian de Externe.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat acordul, adăugând că a fost în contact şi cu alte ţări care vor să stabilească relaţii cu Israelul.

Israelul şi Marocul au convenit, joi, normalizarea relaţiilor lor diplomatice, în cadrul unui acord intermediat de Statele Unite, devenind a patra ţară arabă care a făcut acest lucru în ultimele patru luni, după Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Sudan.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.