Guvernul irlandez a anunţat marţi interzicerea adunărilor de peste 5.000 de persoane până la finalul lunii august pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, care a ucis 687 de persoane în Irlanda, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autorităţile locale au fost notificate de guvern că evenimentele care necesită autorizaţie pentru mai mult de 5.000 de persoane nu vor avea permisiunea până la finalul lui august", a indicat guvernul într-un comunicat.                

După ce a decis închiderea şcolilor la 12 martie, Irlanda a decretat izolarea populaţiei la 27 martie şi a prelungit starea până la 5 mai. 

Sunt autorizate doar ieşirile la serviciu, la cumpărături, la medic şi pentru exerciţii fizice în apropiere de domiciliu.                

Este permisă ieşirea din casă din "motive familiare necesare" şi pentru munci agricole. Orice adunări, publice sau private, sunt interzise. 

Vineri seară, şeful serviciilor medicale, Tony Holohan, a estimat că Irlanda a reuşit să "aplaneze curba" contaminărilor, rata reproducerii virusului (numărul de noi persoane infectate de fiecare bolnav) s-a redus la mai puţin de 1.                

"Dacă vom continua pe această cale, rata infecţiilor în cadrul populaţiei va continua să scadă", a spus el.                

Îngrijorări sunt totuşi în privinţa numărului ridicat de cazuri şi decese în centrele de îngrijiri. În jur de 60% dintre persoanele decedate din cauza virusului sunt în centrele de îngrijiri, a precizat vineri Serviciul irlandez de sănătate.           

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.