Cea mai înaltă instanţă de securitate din Iran a promis vineri să răzbune "la momentul şi în locul potrivit" moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac american la Bagdad, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"America trebuie să ştie că atacul său criminal contra generalului Soleimani a fost cea mai gravă eroare a sa (...) Criminalii săi vor înfrunta o cruntă răzbunare (...) în locul şi la momentul potrivit", a declarat într-un comunciat Consiliul Suprem iranian de securitate naţională.  

La 62 de ani, generalul Qassem Soleimani era unul dintre oamenii-cheie ai regimului iranian. El a contribuit la consolidarea relaţiilor diplomatice dintre Teheran şi Orientul Mijlociu.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"În Iran era mai important decât preşedintele. Discuta cu toate facţiunile, avea linie directă cu liderul suprem şi se ocupa de politica regională a Iranului", a declarat Dina Esfandiary, de la Century Foundation.

În autobiografia sa, el a scris că s-a născut la Rabor, un oraş din estul Iranului, iar la 13 ani a plecat în localităţile vecine pentru a munci să plătească datoria tatălui său. Când a căzut regimul,  în 1979,  Suleimani s-a alăturat ayatollahului Ruhollah Khomeini şi Gărzilor Revoluţiei.

În următorii doi ani, el a fost trimis în războiul contra Irakului, remarcându-se prin numeroase misiuni de recunoaştere în spatele liniilor inamice şi fiind numit şef de brigadă. A fost rănit şi a pierdut mulţi oameni, dar a şi intrat în contact cu numeroşi militari străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.