Iranul a procedat luni la a doua execuţie în legătură cu manifestaţiile care zguduie ţara de trei luni, anunţă agenţia de presă autorităţii judiciare a Republicii islamice, Mizan online, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majidreza Rahnavard, care a fost condamnat la moarte la 29 noiembrie cu privire la asasinarea cu arma albă a doi agenţi de securitate şi care a rănit alţi patru” a fost executat în public, la Mashhad, precizează Mizan online.

El a fost arestat la 19 noiembrie, în timp ce încerca să fugă din ţară, potrivit Mizan online.

Iranul este zguduit de manifestaţii declanşate de moartea, la 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, o irancă kurdă, la vârsta de 22 de ani, care a murit după ce a fost arestată de Poliţia Moravurilor din cauza încălzării codului vestimentar strict al republicii islamice.

Prima execuţie a avut loc joi.

Mohsen Shekari, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat la moarte, după ce a fost găsit vinovat de blocarea unei străzi şi rănirea unui paramilitar la începutul manifestaţiilor.

Anunţul execuţiei lui Mohsen Shekari a provocat numeroase condamnări în străinătate şi ale ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.