Iranul a difuzat luni imagini şi o înregistrare video cu o nouă ”cetate a rachetelor”, o instalaţie în care se află rachete de croazieră, rachete balistice şi echipament de ”război electronic”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această instalaţie, al cărei loc nu a fost dezvăluit, este prezentată în cadrul unui reportaj difuzat la televiziunea publică.

Potrivit comandantului Marinei din cadrul Corpului Gardienilor Alireza Tangsiri, instalaţia dispune de un echipament în măsură să detecteze ”semnale” inamice.

Între echipamentele de ”război electronic” se află radare, dispozitive de supraveghere, de simulare şi de bruiaj.

”Ceea ce vedem azi este o mică parte a marei şi vastei capacităţi de rachete a Forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei”, declară comandantul Corpului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, Hossein Salami.

Iranul a anunţat anul trecut că a construit un anumit număr de ”cetăţi de rachete” subterane de-a lungul coastei iraniene la Golful Persic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.