Forţele armate iraniene au tras miercuri rachete balistice ”din adâncurile pământului”, în ultima zi a unor exerciţii militare la Golful Persic, potrivit presei iraniene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste tiruri au loc la o zi după ce Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, au vizat o machetă a unui portavion american în apropierea Strâmtorii Ormuz, un important culoar de navigaţie a petrolierelor.

Imagini difuzate de televiziunea de stat surprind rafale de flăcări, fum şi praf şi ceea ce păreau să fie patru proiectile care se ridicau la cer dintr-un teren deşertic.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul Sepahnews, Gardienii Revoluţiei anunţă că este ”prima oară în lume” când are loc un astfel de exerciţiu, fără să ofere alte detalii.

Gardienii Revoluţiei salută ”lansarea cu succes a unor rachete balistice din adâncul pământului, în mod complet camuflat”, în urma unei ”realizări importante care ar putea să ridice provocări importante organizaţiilor de informaţii inamice”.

Gardienii Revoluţiei anunţă de asemenea că au lansat bombe cu avioane de vânătoare-bombardiere de tip Suhoi Su-22, vizând ”poziţii prestabilite” pe Insula Bani Farur, situată în apele teritoriale iraniene.

”Aceste lansări au fost efectuate fără platforma şi  echipamentele obişnuite”, a declarat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, comandantul Forţelor aerospaţiale din cadrul Corpul Gardienilor Revoluţiei, într-un interviu televizat.

”Rachetele îngropate străpung brusc solul şi îşi lovesc ţintele cu precizie”, a subliniat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.