Iranul şi-a crescut în mod semnificativ, în ultimele luni, cantitatea de uraniu puternic îmbogăţit, o încălcare a angajamentelor pe care şi le-a asumat în cadrul Acordul de la Viena din 2015, relevă Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA) într-un raport, consultat miercuri de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor estimări de la începutul lui noiembrie, Teheranul şi-a crescut stocul de uraniu îmbogăţit la un nivel de 60%, cu mult peste limita autorizată - de 3,67%.

Teheranul deţinea, astfel, la începutul lui noiembrie, 17,7 kilograme de uranu îmbogăţit 60%, o creştere importantă de la 10 kilograme cât deţinea la sfârşitul lui august.

Stocul de uraniu îmbogăţit la un nivel de 20% a crescut, de asemenea, de la 84,3 kilograme la 113,8 kilograme, se arată în raport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.